پیشگیری از کم آبی در تابستان برای دیابتی ها

  • از

نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است، زمانی که بدن توانایی تولید هورمون انسولین را نداشته باشد و انسولین تولیدی نتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد فرد دچار دیابت می شود. در فصل تابستان به دلیل افزایش گرما بدن بیشتر افراد دچار کم آبی می شود اما در این بین افراد دیابتی باید بیشتر مراقب خود باشند، کنترل دیابت و پیشگیری از کم‌آبی بدن در دیابتی‌ها؛ نیاز به مصرف ۶ گزینه غذایی در تابستان دارد:

کرفس و خیار:
اگر شما به دنبال غذاهای هیدراتیک هستید که قند خون را هم افزایش ندهند، باید به سراغ سبزیجات غنی از آب بروید. این سبزیجات منبع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها، و مواد معدنی هستند و میزان کربوهیدرات آن‌ها بسیار پایین است پس گزینه خوبی برای حفظ قند خون در محدوده سالم نیز به شمار می‌روند. چیزی حدود ۹۵ درصد کرفس را آب تشکیل داده و این سبزی منبع خوب فیبر است. یک فنجان خیار خردشده نیز نه تنها ۱۶ کالری بیشتر ندارد بلکه منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین ث، منگنز، و ویتامین آ نیز محسوب می‌شود. خیار نیز یکی از گزینه‌های غذایی عالی برای آب‌رسانی به بدن است.

فلفل دلمه‌ای:
یکی از سبزیجات غنی از آب، ویتامین ث و فیبر است. چیزی حدود ۹۴۴ درصد یک فلفل دلمه‌ای متوسط را آب تشکیل می‌دهد و تنها ۲۴ کالری و ۶ گرم کربوهیدرات دارد. فلفل منبع خوبی از پتاسیم است که برای تنظیم عملکرد قلب، بهبود هضم و عملکرد عضلانی ضروری است. پتاسیم همچنین یک الکترولیت است و در هیدراتاسیون بدن نقش مهمی دارد.

سبزیجات تیره‌رنگ:
در میان سبزیجات تیره‌رنگ، اسفناج منبع غنی از ویتامین کا و پتاسیم بوده و کربوهیدرات کمی دارد. ۹۱ درصد اسفناج را آب تشکیل می‌دهد. گزینه‌های دیگر عبارت‌اند از کلم که ۸۴ درصد آن آب است. ضمن این‌که میزان زیادی کلسیم، منیزیم، ویتامین آ، ویتامین ث و ویتامین کا دارد.

گوجه‌فرنگی‌ها:
یکی از گزینه‌های هیدراته عالی است و یک فنجان از آن تنها ۳۰۰ کالری دارد ضمن این‌که منبع غنی از پتاسیم بوده و کربوهیدرات بسیار کمی دارد. لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی یک نوع آنتی‌اکسیدان قدرتمند برای محافظت از سلول‌های شما در برابر سرطان است. یک گوجه‌فرنگی متوسط ۹۵ درصد آب و ۵ گرم کربوهیدرات دارد. ضمن اینکه حاوی مقادیر زیادی ویتامین آ برای کمک به حفظ سلامت چشم‌ها، دندان‌ها، استخوان‌ها، پوست و…است.

سیب‌ها:
سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی هستند. مصرف سیب نه تنها به بدن آب‌رسانی می‌کند بلکه با کم کردن سطح کلسترول، کاهش وزن، پیشگیری از بیماری‌های قلبی و حتی پیشگیری از سرطان مرتبط است.

توت‌ها:
منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند آنتوسیانین هستند و مقادیر زیادی ویتامین ث دارند. توت‌ها مواد مغذی زیادی را در خود جای داده‌اند ضمن این‌که بسیار کم‌کالری هستند به‌عنوان مثال هشت عدد توت‌فرنگی متوسط تنها ۱۱ گرم کربوهیدرات دارد. توت‌ها ضمن آب‌رسانی به بدن، منبع خوبی از فیبر نیز بوده و برای یک سیستم گوارش سالم، ضروری‌اند.

منبع: سلامانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *