ذرت یکی از غلات مهم است که از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. از گذشته های دور ذرت را در مکزیک و پرو کشت میدادند ، پس از کشف توسط آمریکایی ها نام هایی چون گندم ملکه ، خندروس ، جوی رومی بر ذرت گذاشته شد و در سراسر دنیا بخصوص در ایران و کشورهای عربی کشت شد. ذرت به صورت کبابی و بخار پز وجود دارد که هر کدام طرفداران خاص خود را دارد. بهترین نوع ذرت، بخارپز آن است. ذرتهای کبابی یا همان بلال معمولی نسبت به ذرت مکزیکی بسیار سالمتر است. البته بلال موقع کباب شدن نباید بسوزد زیرا سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطانزایی آن را افزایش میدهد. این را هم بدانید که اگر ذرت بعد از کباب شدن در آب نمک قرار داده شود کمی از خاصیت خود را از دست میدهد. رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین و زیازانتین است.
متخصصان تغذیه میگویند ذرت به دلیل اینکه غنی از ریزمغذیهاست میتواند یک میانوعده بسیار مطلوب و مفید باشد.
– ذرت یک منبع غنی از ویتامین B١ است که در سوخت و ساز کربوهیدراتها استفاده میشود.
– سرشار از ویتامین B۵ است که به فعالیتهای فیزیولوژیکی در بدن کمک میکند.
– حاوی فولیت است که در تولید سلولهای جدید نقش قابل ملاحظهای دارد.
– حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است که برای مقابله با بیماریها مفید است.
– به دلیل این مزایای تغذیهای، متخصصان تأکید دارند که ذرت را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.
– ذرت علاوهبر اینها، سرشار از فیبر خوراکی است که به شما کمک میکند با مشکلات هاضمه و دستگاه گوارش مثل یبوست مقابله کنید.
– ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است؛ فیبر خوراکی ذرت به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک میکند، احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
– برای کمک به کاهش میزان قندخون در افراد مبتلا به دیابت مفید است.
– همچنین این مواد (فیبر)، موجب کاهش کلسترول میشود، در حقیقت روغن موجود در دانه و پوست ذرت سبب پایین آمدن کلسترول توسط پلاسمای خون بهویژه میان افراد میانسال و سالمند میشود.
– مصرف روزانه یک فنجان دانههای ذرت در میان وعدههای غذایی، میتواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ (ناشی از یبوست) را کاهش دهد.
– همچنین مصرف میزان کافی از فیبر گیاهی به بهبود عملکرد رودهها کمک و مانع از ابتلا به یبوست و همورویید میشود.
– زنان مبتلا به کمخونی بهویژه کمخونی ناشی از کمبود ویتامین میتوانند با مصرف ذرت به بهبود این نوع از اختلال کمک کنند.
– اسیدفولیک موجود در ذرت نیز در پیشگیری از نارسایی مادرزادی لوله عصبی موثر است.
– کارشناسان توصیه میکنند افرادی که به کمخونی مبتلا هستند ذرت بخورند.
– برخی از املاح موجود در ذرت مانند منیزیم میتوانند گرفتگیهای عضلانی را بهبود ببخشند.
– همچنین کلسیم و فسفر موجود در آن تأثیر چشمگیری بر استخوانسازی میگذارد؛ بنابراین مصرف آن برای کودکان درحال رشد و نوجوانان بسیار مفید است.
– ویتامینها و آنتیاکسیدانها علاوهبر اینکه جلوی بیماریها را میگیرند، میتوانند در شادابی پوست، مو و ناخن نیز موثر باشند.
منبع: تابناک