لیست موادغذایی که از پوست در برابر نور خورشید محافظت می کند

  • از

نور خورشید یکی از منابع انرژی است که در فصل تابستان نور و گرمای آن محسوس تر است. نور خورشید فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد، از طرفی به دلیل اشعه ی فرابنفش مضرات بسیاری برای پوست دارد. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند در ساعت ۱۱ الی ۱۵ حتما از عینک آفتابی استفاده کنید. عده ای گمان می کنند استفاده از کرم ضد آفتاب، کلاه آفتابی و لباس‌های آستین‌دار، از رسیدن اشعه خورشید به پوست جلوگیری می‌کنند، در حالیکه این تصور کاملا اشتباه است. به طور کلی نمی‌توان به طور کامل جلوی اشعه خورشید را گرفت، اما می توان با رعایت نکاتی از آسیب آن در امان بود.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید، میزان آنتی‌اکسیدان موجود در خون شما را کاهش خواهد داد. به همین دلیل بهتر است تا سطح آنتی‌اکسیدان خون را همیشه بالا نگه دارید. مصرف موادغذایی حاوی آنتی آکسیدان، می‌تواند به سلامت پوست کمک کرده و از آن در برابر نور خورشید و سایر خطرات، محافظت کند:

قارچ:
به عنوان ماده‌ای سرشار از پروتئین شناخته می‌شود، حاوی موادی همچون سلنیوم برای محافظت از پوست است. در میان مواد غذایی مصرفی، قارچ حاوی بیشترین میزان سلنیوم است. وجود ماده‌ای همچون گلوتاتیون پراکسیداز بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان بدن را تامین می‌کند. این ماده، از آسیب به سلول‌های پوستی که به واسطه اشعه خورشید پیش می‌آید پیشگیری می‌کند. همچنین، قارچ سرشار از ویتامین ب است که عاملی برای شادابی پوست و جوان ماندن آن به حساب می‌آید.

چای سبز:
آنتی اکسیدان موجود در چای سبز کهEGCGنام دارد، از التهاب پوست جلوگیری می‌کند. همچنین مصرف چای سبز از بروز چروک در پوست صورت پیشگیری خواهد کرد. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ بر روی عده‌ای از زنان انجام شد نشان داد که مصرفچای سبز برای ۱۲ هفته می‌تواند در انسجام پوست و رطوبت آن تاثیر مثبت بگذارد. مصرف چای سیاه هم برای پوست بسیار مفید است و وجود آنتی اکسیدانی همچونQuercetinباعث حفاظت از پوست شما خواهد شد.

انار:
محققان دانشگاه ویسکانسین دریافتند که مصرف انار می‌تواند به بهبود التهاب پوستی کمک کند. این خاصیت انار به وجود مقادیر زیاد آنتی‌اکسیدان موجود در آن وابسته است. همچنین آنها متوجه شدند که وجود آنتی‌اکسیدان در انار موجب جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی ناشی از برخورد اشعه فرابنفش با پوست می‌شود.ماهی چرب: اضافه کردن ماهی‌های چرب به رژیم غذایی موجب می‌شود تا از آسیب‌های پوستی که به خاطر تابش اشعه خورشید به وجود می‌آیند در امان بمانیم. اسید‌های چرب موجود در ماهی آب‌های آزاد، از التهاب پوستی جلوگیری کرده و موجب درخشندگی و رطوبت بیشتر پوست می‌شوند. همچنین، وجود موادی همچون سلنیوم و پروتئین در ماهی، موجب ترمیم سلول های پوستی می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *