غذاهای مفید و مضر برای هوش کودکان

  • از

همه ی والدین دوست دارند کودک باهوشی داشته باشند، اما خود کودک نمی تواند به تنهایی توانایی ذهنی خود را شکوفا سازد و نقش والدین در افزایش هوش کودک بسیار مهم است. تلاش برای باهوش‌شدن فرزندان در هر خانواده‌ای به یک شکل بروز می‌کند، عده ای از بسته های آموزشی و کلاس های آموزشی بهره می گیرند و عده ای عادت های مناسب غذایی دارند. اگر می خواهید کودکان باهوشی داشته باشید دوستان و دشمنان مغز را از نزدیک بشناسید.

دوستان مغز:

۱- غلات کامل
مانند هر ارگان دیگری از بدن شما، مغز هم بدون انرژی نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

۲- ماهی های پرچرب
اسیدهای چرب ضروری در بدن سنتز نمی شود و باید آنها را از طریق مواد غذایی مثل ماهی‌های پرچرب تأمین کنید.

۳- بلوبری
مطالعات نشان داده است که خوردن بلوبری می‌تواند جلوی ضعف حافظه کوتاه مدت را بگیرد.

۴- گوجه فرنگی
خوردن گوجه‌فرنگی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌های فراوان جلوی فعالیت رادیکال‌های آزاد و تأثیرشان بر سلول‌های مغزی را می‌گیرد و می‌تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند.


۵- غنی‌سازی ویتامینی

استفاده از ویتامین‌های گروه ب از جمله ب۶ و ب۱۲ و اسید فولیک به کاهش سطح هموسیستئین خون کمک می‌کند.

۶- انگور سیاه
دارای مقادیر بالای ویتامین ث است که مغز شما را چالاک می‌کند.

۷- تخم کدو
خوردن تنها یک مشت تخم کدو در روز نیاز شما را به روی برطرف می‌کند که برای عملکرد مغز و تقویت حافظه ضروری است.

۸- بروکلی

از منابع غنی ویتامین کا است که عملکرد مغز را تقویت کرده و باعث بهبود فرآیندهای شناختی می‌شود.

۹- آجیل
در یک مطالعه علمی نشان داده شده است که خوردن مقادیر کافی ویتامین ای بر عملکردهای شناختی مغز تاثیر گذار است.

دشمنان مغز:

۱- فست فود ها
مصرف فست فود مغز را کوچک کرده و باعث ابتلا به آلزایمر می‌شود.

۲- غذاهای شور
اگر چه اغلب افراد فکر می‌کنند که نمک فقط برای قلب مضر است، اما تاثیرات منفی‌اش را روی مغز هم می‌گذارد.

۳- غذاهای فراوری شده
در برخی از مطالعات ثبت شده است که وجود افزودنی‌های مختلف در مواد غذایی فراوری شده باعث تغییرات شناختی در کودکان می‌شود.

۴- غذاهای سرخ کرده
ترکیباتی که از روغن در هنگام سرخ شدن مواد غذایی آزاد می‌شود تخریب مغز را تسریع می‌کند و با بروز آلزایمر و پارکینسوین رابطه مستقیم دارد.

۵- غذاهایی که در تماس با کود شیمیایی بوده‌اند
باقی مانده کودهای شیمیایی در مواد غذایی با افزایش خطر بروز اختلال کمبود توجه و بیش‌فعالی در کودکان رابطه مستقیم دارد.

۶- ترکیبات خواب آور
هر ماده شیمیایی که اثر خواب‌آوری داشته باشد فعالیت مغز را مختل می‌کند.

۷- الکل
به شدت حافظه را کاهش می‌دهد

۸- شیرین‌کننده‌های مصنوعی
اصلا برای حافظه خوب نیستند!


۹- هله هوله

نه فقط برای مغز بلکه برای همه ارگان‌های بدن مضرند.

منبع: ninisite.com


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *