این مواد غذایی را حتی یک روز بعد از تاریخ انقضا دیگر مصرف نکنید!

این مواد غذایی را حتی یک روز بعد از تاریخ انقضا دیگر مصرف نکنید

محققان استرالیایی هشدار دادند که برخی مواد غذایی نباید حتی یک روز بعد از انقضا مصرف شوند.

شاید در خصوص برخی از خوراکی ها و مواد غذایی حساسیت زیادی در خصوص تاریخ مصرف وجود نداشته باشد و حتی بشود تا چند روز بعد از انقضا از آن ها استفاده کرد اما این مسئله در خصوص برخی دیگر مانند گوشت خام و تخم مرغ و برخی مواد غذایی دیگر صدق نمی کند. چون احتمال شکل گیری باکتری ها و مسمومیت غذایی جدی است.

تخم مرغ: مصرف تخم مرغ به خصوص خام آن حتی چند روز بعد از تاریخ انقضا نیز دردسرساز می شود وضعیت اورژانس پزشکی پیدا کنید. تخم مرغ منقضی شده یکی از شایع ترین علت هایی بیماری های ناشی از مواد غذایی است و مصرف آن می تواند منجر به درد شکم و اسهال شدید شود.

گوشت های بسته بندی شده: باکتری های ای کولای و لیستریا در گوشت های بسته بندی شده وجود دارند. این باکتری ها قبل از بسته بندی کردن در گوشت‌ها رخنه کرده و تکثیر می شوند و حتی در گوشت‌های سرد(کالباس) که از سوپر مارکت می خرید و مصرف می کنید وجود دارند. به عقیده متخصصان فرانسوی تا حد امکان از مصرف این فراورده ها خودداری کنید و هرگز آن ها را بعد از تاریخ انقضا مصرف نکنید. در حالت کلی سوسیس و کالباس و غیره باید در عرض یک هفته بعد از خرید مصرف شوند. باکتری لیستریا خطرناک ترین شکل مسمومیت غذایی را به همراه دارد و در موارد شدید حتی منجر به مرگ یم شود. علاوه بر این، نیترات موجود در این گوشت ها با خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها مرتبط است.

سبزی های آماده: سالادهای آماده حاوی اسفناج، سبزیجات برگ دار، کلم و غیره نباید بعد از تاریخ مصرفشان مصرف شوند. چون طریقه نگهداری آن ها به درستی انجام نمی شود. به طور کلی بهتر است از خریداری سالاد سبزیجات آماده خودداری کنید. خودتان سبزیجات تازه را به دقت شسته و سالاد را تهیه و خیلی زود نیز مصرف کنید.

جوانه ها: جوانه ها را تازه به تازه مصرف کنید و بعد از سپری شدن تاریخ انقضا لب به آن ها نزنید. به خاطر اینکه امکان دارد خراب شده باشند که در این صورت باکتری‌ها با سرعت زیادی در آن ها رشد و تکثیر می شوند به خصوص اگر فراموش کرده باشید آن ها را داخل یخچال قرار دهید.

میگو: انواع خام و یا یخ زده میگو در معرض آلودگی به انواع میکروب ها هستند. بنابراین بهتر است در زمان خرید و مصرف این مواد غذایی و بخصوص میگو به تاریخ مصرف آن توجه داشته باشید و از مصرف میگوهای تاریخ گذشته حتی به مدت چند روز خودداری کنید.

گوشت گاو: اگر در مراحل مختلف آماده سازی گوشت بهداشتی عمل نشود و یا تاریخ مصرف آن گذشته باشد باکتری ای کولای می تواند باعث مسمومیت و بیماری انسان شود. در نتیجه توصیه می کنیم قبل از مصرف گوشت چرخ کرده تاریخ مصرف آن را به درستی بررسی کنید. گوشت را به خوبی و کامل بپزید تا از مسمومیت غذایی دور باشید. از خرید و مصرف گوشت های تاریخ گذشته جدا خودداری کنید.

توت ها: تشخیص دادن توت های تازه از توت های گندیده و خراب کار چندان سختی نیست. توت های تاریخ گذشته شکل و فرم زیبای خود را از دست می دهند و به سرعت خراب می شوند. روی این توت ها یک مایع لزج و چسبناکی شکل می گیرد که می تواند منبع باکتری باشد.

پنیرهای نرم: مصرف پنیرهای سفتی مانند چدار مشکل ساز نخواهد شد. می توانید قسمت کپک زده پنیر را جدا و قسمت های تازه و تمیز آن را مصرف کنید. اما در خصوص پنیرهای نرم اینگونه نیست. پنیرهای نرم به خصوص پنیرهای فرانسوی مانند پنیر بری خیلی زود طعمه باکتری لستریا می شوند. در نتیجه باید از مصرف آن ها بعد از تاریخ انقضا خودداری شود.

مرغ: موقع خرید مرغ حتما به تاریخ مصرف آن دقت کرده و از خرید مرغ های تاریخ گذشته خودداری کنید. اگر می خواهید مرغ را فریز کنید نیز حتما باید قبل از انقضای تاریخ مصرف باشد. فرقی نمی کند مرغ تازه باشد یا یخ زده. حتما آن را به طور کامل بپزید و خیلی زود مصرف کنید تا امکان مسمومیت گوشت آن با باکتری ای کولای به حداقل برسد.

منبع: www.wctivebeat.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *