جلوگیری از شب ادراری کودکان

  • از
جلوگیری از شب ادراری کودک

در دوره ای از کودکی، یکی از مسائلی که باعث اذیت شدن والدین می شود شب ادراری فرزندشان است. بسیاری از خانواده ها برای درمان این مسئله به پزشک می روند. شب ادراری نه فقط برای خانواده بلکه برای خود کودک نیز آزار دهنده است. شب ادراری مشکل نا شایعی در کودکان نیست.

اگر چه اغلب کودکان تا سن ۴ سالگی یاد می گیرند به دستشویی بروند اما در بعضی از آنها شب ادراری تا ۷ سالگی ادامه دارد. تا ۵ سالگی ۱۵ درصد از کودکان دچار مشکل شب ادراری هستند. بین ۸ تا ۱۱ سالگی کمتر از ۵ درصد کودکان هنوز شبها خودشان را خیس می کنند. در مطلب زیر چند نکته برای حل ین مشکل بیان شده است،با ما همراه باشید:

۱) نوشیدن مایعات را قبل از خواب کودک محدود کنید. بعد از شام نوشیدن حداکثر یک لیوان آب کافی است.

۲) از دادن نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند کولا یا چای به کودک خودداری کنید. این نوشابه‌ها تولید ادرار را زیاد می‌کنند.

۳) کودک را پیش از خواب به توالت بفرستید. اگر مثانه‌اش پر نیست، مجبورش نکنید آن را خالی کند. این کار باعث می‌شود رختخوابش را خیس کند زیرا در کار مثانه اختلال به وجود می‌آورد.

۴) شب‌ها چراغ توالت را روشن بگذارید. گاه ترس از تاریکی باعث می‌شود، کودک رختخوابش را ترک نکند.

۵) محدود کردن مصرف مایعات در طول روز هیچ کمکی به بهبود شب ادراری نمی‌کند. محدود کردن مالیات باید حداکثر دو تا سه ساعت قبل از خواب کودک باشد.

۶) والدین باید سعی کنند با آرامش و صبر با کودکان برخورد کنند.

۷) والدین باید از توبیخ و تنبیه کودک خودداری کنند و بدانند شب ادراری یک عمل زشت نیست.

۸) بیدار کردن کودک درفاصله‌های معین برای ادرار کردن.

۹) گذاشتن دستگاه شب زنگ در رختخواب کودک و بیدار شدن او با ایجاد صدا.

۱۰) به کودک اجازه دهید که بداند وی مقصر نیست. به او کمک کنید که ملحفه‌های خیس را بردارد، اما این را تنبیه به حساب نیاورید بلکه حمایت کننده وی باشید.

۱۱) تهیه و نصب ورقه‌ای بالای سر کودک که در آن شب‌های خیس کردن با رنگ قرمز یادداشت شود و همچنین کودک برای شب‌هایی که جای خود را خیس نکرده است، مورد تشویق قرار بگیرد.

منبع : روزنامه سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *