پرهیز از ۷ عادت غلط که سیستم ایمنی بدن را به خطر می اندازد

سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی بدن مکانیسمی است که از بدن در برابر ویروس ها، باکتری ها و هر نوع عامل بیماری زای دیگری محافظت می کند. گاهی بنا به دلایلی مانند تغذیه نامناسب، استرس و یا عفونت ها، اختلالاتی در عملکرد این سیستم ایجاد می شود.

بدون شک تضعیف و اختلال در عملکرد سیستم دفاعی بدن با ارسال علائمی همراه است. در اینجا ۹ عامل خطری که جزو عادات روزانه ما محسوب می شود و می تواند سیستم ایمنی بدن را با اختلال مواجه کند، بیشتر معرفی شده است:

کمبود خواب: با خوابی راحت سیستم ایمنی را بازسازی کنید. در واقع کمبود خواب یکی از آشکارترین دلایل تضعیف سیستم ایمنی محسوب می‌شود و در قرن ۲۱ این کمبود در مقیاس وسیع مشاهده شده است! در طی ۱۳۰ سال اخیر، میانگین خواب شبانه از ۷ ساعت به ۶ ساعت و ۱۵ دقیقه تقلیل یافته که ضعف سیستم ایمنی را تشدید می‌ کند.

۱- نشستن در تمام طول روز: عدم ورزش می تواند منجر به تشدید خطر ابتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بخصوص در کسانی می شود که کمتر از یک بار در هفته ورزش هوازی انجام می دهند. در واقع می توان گفت انجام ورزش های هوازی برای بیش از ۵ بار در هفته منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت در برابر ابتلا به بیماری ها و عفونت ها می شود.

۲- احساس تنهایی: متخصصان علوم پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو در یک مطالعه جدید تاکید کردند که احساس تنهایی سیستم ایمنی بدن را به خطر می ‌اندازد. در واقع در اثر تنهایی استرس، و نشانه های التهاب در بدن بیشتر بروز می کند.

۳- استرس بیش از حد: استرس نه تنها سیستم دفاعی بدن را در برابر عفونت ها یا زخم ها دچار مشکل می کند بلکه می تواند باعث افزایش التهاب در بدن شود. استرسهای غیرمزمن، ظرف چند ساعت قابل جبران است. با طولانی شدن زمان استرس، شدت تغییرات سیستم ایمنی بیشتر شده و انواع بیشتری از سلولها را درگیر می ‌کند. تجمع استرس ها باعث می‌ شود یک استرس کوچک هم در شرایطی بتواند موجب اختلال عملکرد سیستم ایمنی و بروز بیماری شود که از شایع ‌ترین آنها افسردگی است و افزایش وقوع بیماریهایی مثل سرطان و نیز سیر نامطلوب این بیماریها را موجب می ‌شود.

۴- مصرف چربی های نامطلوب: چربی های اشباع عملکرد سیستم ایمنی بدن را مختل کرده و درست مانند استرس، باعث افزایش التهاب می شود. از سوی دیگر مصرف چربی های غیر اشباع و چربی های امگا ۳ فرایند ضد التهابی در بدن ایجاد می کند.

۵- متوسل شدن به آنتی بیوتیک ها: آنتی بیوتیک ‌ها می ‌تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن گردد. زنان بیشتر از مردان از چنین داروهایی برای مبارزه با عفونت ‌های مجاری ادرار و مثانه استفاده می ‌کنند. مصرف مکرر چنین داروهایی باعث از بین رفتن باکتری‌ های مفید و غیر مفید در روده می ‌شود. زمانی که باکتری های مفید در مخاط روده وجود نداشته باشد، سموم دوباره جذب بدن می گردد و در نتیجه سیستم ایمنی ضعیف تر خواهد شد.

۶- نوشیدن الکل: الکل سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن است و منجر می شود سلول های سفید خون کمتر در حمله به باکتری های مضر موثر واقع شوند. نوشیدن الکل همچنین سبب می شود بدن شما کمتر قادر به تولید سلول هایی باشد که باکتری ها و ویروس ها را شناسایی می کنند و از بین می برند. حتی یک روز بعد از مصرف الکل بدن شما در مبارزه با عفونت ها ضعیف عمل می کند.

۷- استفاده از مسکن‌ ها و ضد دردهای خاص: علاوه بر آنتی اسید، برخی از مسکن ‌ها و داروهای ضد درد همچون استروئیدها و داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی می ‌تواند به مخاط روده صدمه بزند و منجر به ایجاد سندروم روده گردد. در نتیجه، عفونت و ذره‌ های هضم نشده مواد غذایی می ‌تواند از طریق دیواره‌های روده وارد بدن گردد و بر روی سیستم ایمنی بدن فشار آورد. همین امر نیز منجر به کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن خواهد شد.

منبع: www.rd.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *