کلم قمری و خواص درمانی آن

  • از
کلم قمری

کلم قمری یا کلم سنگی از انواع سبزی و از خانواده کلم ها می باشد. ارزش غذایی آن زیاد است و شبیه گل کلم می باشد.

مشهورترین غذاهایی که در ایران با کلم قمری می‌پزند، عبارتند از: آش کلم قمری، کلم قمری پلو. در این گیاه ساقه هوایی آن که ضخیم می شود مورد تغذیه قرار می گیرد. در بعضی از کشورها نیز از برگ آن استفاده می کنند. کلم قمری به رنگهای سفید، آبی و بنفش دیده می شود. طول دوره رویش این گیاه بسیار کوتاه است و به عبارت دیگر مدت کمی زمین را اشغال می کند و از این نظر می توان این گیاه را به راحتی در تناوب زراعی قرار داد.

* «کلم سنگ» مانع گرفتگی رگ های خون می شود

– کلم سنگ، گیاهی متعلق به خانواده کلم، بومی کشور بلژیک است. این گیاه که در تمامی سال کشت می شود، ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از ویتامین C، A فیبر و فولیک اسید است.

* کلم سنگ با تقویت سیستم دفاعی بدن، عملکرد قلب و مویرگ ها را بهبود می بخشد و از گرفتگی رگ ها جلوگیری می کند و علائم آسم را کاهش می دهد.

– یکی از ویژگی های مهم این گیاه کاهش خطر بروز انواع مختلف سرطان از جمله ریه، روده بزرگ، پروستات و سینه است.

* رژیم غذایی سرشار از آن مانع سکته و آب مروارید می شود و خطر بروز بیماری ام اس، فشار خون بالا و دیابت را نیز کاهش می دهد.

– در هر نوع کلم، نوعی ریزمغذی به هنگام جویده و یا خرد شدن آزاد می شود. این ماده کبد را تحریک می کند تا آنزیم های موجود در موادشیمیایی سرطان زا سم زدایی شود.

* خوردن ۳ یا ۵ بار کلم سنگ یا هر نوع کلم در هفته، خطر ابتلا به سرطان را ۶۰ درصد کاهش می دهد.

– ویتامین C موجود در آن برای تولید کلاژن مفید برای پوست، بافت های پیوندی، تاندون، غضروف و تقویت سیستم دفاعی بدن لازم است.

* فولیک اسید موجود در آن از بیماری های متعدد مادرزادی پیشگیری می کند.

– فرد را در برابر بیماری های التهابی مانند آرتروز محافظت می کند.

* این گیاه را که سرشار از پروتئین است می توان جایگزین گوشت کرد.

– ویتامین A موجود در آن برای تقویت بینایی موثر است.

* کلم سنگ که غنی از فیبر است به عملکرد سیستم گوارشی کمک می کند و مانع یبوست می شود.

– مصرف آن به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *