چگونه از نیش حشرات مصون بمانید؟

  • از

با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا، مزاحمت حشره ها برای انسان ها بیشتر می شود. گرچه شمار حشرات گزنده در اطراف ما زیادند ولی نیش پشه ها بیشتر است. گزیدگی حشرات معمولاً یک یا چند برآمدگی قرمز رنگ ایجاد میکند که خارش دار و گاهی دردناک است. نیش حشراتی مانند پشه ها که از خون تغذیه می کنند، نه تنها آزاردهنده است، بلکه علاوه بر ایجاد واکنش های آلرژیک، در برخی مناطق جغرافیایی منجر به ابتلا به مالاریا، تب دنگ، تب زرد و … خواهد شد. به خاطر این دلایل، اتخاذ برخی اقدامات بهداشتی برای مصون ماندن از نیش حشرات بخصوص در فصل تابستان ضروری به نظر می رسد. روش های مختلفی برای دفع پشه و سایر حشرات پیشنهاد شده است؛ از قبیل اسپری ها که حاوی شیمیایی مضر برای سلامت و محیط زیست هستند. خبر خوب این است که با چند راهکار طبیعی و به دور از مواد شیمیایی، می توانید از نیش حشرات مصون بمانید:

مصرف سیر:
اگر مقدار زیادی سیر بخورید، یک لایه نامرئی از روغن سیر از منافذ پوستی شما به بیرون تراوش می کند که شما می توانید آن را لایه محافظتی در برابر پشه ها بنامید. مطمئنا بسیاری از ما دوست نداریم مقدار زیادی سیر بخوریم، در این صورت می توانید از آب سیر به عنوان دفع کننده پشه استفاده کنید. برای تهیه اسپری سیر، فقط کافی است سیر را با آب مخلوط کنید و در یک بطری بریزید. مقدار آب باید ۵ برابر مقدار سیر مصرفی باشد. این مخلوط را روی بخش هایی از بدنتان که در معرض نیش پشه است، اسپری کنید. این اسپری طبیعی پشه ها را به مدت ۵ تا ۶ ساعت از شما دور نگه می دارد.

استفاده از ریحان:
نگه داشتن این گیاه در نزدیکی درب ورودی خانه، از ورود بسیاری از حشرات به داخل خانه جلوگیری خواهد کرد. از برگ های خشک ریحان در داخل اتاق نیز می توانید استفاده کنید. مطالعه ای که در سال ۲۰۰۹ روی گیاه ریحان انجام شد، نشان داد که اسانس های این گیاه لذیذ برای حشرات در حکم سم است.

آویشن:
این گیاه قوی و خوشبو نه تنها پشه‌ ها بلکه مگس ها را نیز دفع می ‌کند. عطر گل‌ های آن هنگامی که در هوا پخش می ‌شوند به مشام کاملا آشناست و هنگامی که روی پوست مالیده شود تاثیر آن چند برابر خواهد شد.

نعنا:
ثابت شده که عصاره نعنا منجر به محافظت از پوست در برابر نیش حشرات می شود. ثابت شده است که اسانس آن حشرات بالغ را دفع می ‌کند و حشرات نوزاد گونه ‌های مختلف را می ‌کشد.

رزماری:
بخور این گیاه مادامی که نزدیک دود ناشی از سوختن آن باشید، در عین اینکه بوی خوبی برای شامه‌ انسان تولید می‌ کند، برای حیوانات کوچک نامطلوب است و آن ‌ها را دور نگه می ‌دارد.

سنبل هندی:
این گیاه همیشه سبز به عنوان گیاه پشه نیز شناخته می ‌شود. چنانچه گیاه دیگری در دسترس نباشد، مالیدن آن روی پوست برای دفع حشرات، بی ‌تاثیر نخواهد بود.

جعفری:
یک دفع کننده طبیعی حشرات است. مقداری جعفری خرد شده را در یک شیشه سرکه سیب بریزید. این ترکیب را روی پوست خود بمالید. یا پارچه ای را آغشته به این مواد کنید و آن را دور گردن یا روی کلاهتان ببندید.

زمان طلوع و غروب آفتاب بیرون نروید:
اگر امکان دارد طوری برنامه ریزی کنید که مجبور نباشید زمان طلوع و غروب آفتاب بیرون باشید. فعالیت پشه ها در این زمان از روز بیشتر است.

هوا را خنک نگه دارید:
هوای داخل خانه را با پنکه و یا کولر خنک نگه دارید. پشه ها حشرات ضعیفی هستند و قدرت حرکت خود را در برابر سیستم های خنک کننده از دست می دهند. هیچ فرمولی برای اینکه به شما بگوید پنکه چقدر باید بزرگ باشد یا هوا چقدر باید خنک باشد تا پشه ها دور شوند، وجود ندارد. تنها از طریق تجربه می توانید به نتیجه دلخواهتان برسید.

منبع: آوای سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *