تازه مادرها ، مصرف ۱۲ ماده غذایی را فراموش نکنید!

تازه مادرها

برای کسانی که تازه مادر شده اند، بنیه مناسب جهت انجام وظایف مادری به بهترین نحو نیاز به خوردن غذاهای مملو از مواد مغذی، در طول روز دارد.

این نکته در مورد مادران شیرده نیز مهم این است. اگر مواد مغذی را از رژیم غذایی خود دریافت نکنید، بدن شما از ذخیره های خود استفاده خواهد کرد. اما برای سلامتی خودتان بهتر است که مطمئن شوید مواد مغذی مورد نیاز بدنتان را با گنجاندن انواع مختلف غذاهای سالم دوران شیر دهی به دست می آورید:

ماهی سالمون: ماهی قزل آلای وحشی یا همان سالمون غنی ترین نیروگاه تغذیه ای برای تازه مادرها به حساب می آید. این نوع ماهی سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع به نامDHAاست. این نوع چربی به توسعه سیستم عصبی نوزات کمک میکند. این چربی در شیر مادر نیز وجود دارد اما میزان آن بسته به نوع مواد مغذی است که مادر دریافت می کند. میزانDHAدر ماهی سالمون خلق و خوی مادر را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و نقش مهمی در جلوگیری از افسردگی بعد از زایمان دارد.

لبنیات کم چرب: محصولات لبنی بخش مهمی از تغذیه مادر شیرده محسوب می شود. علاوه بر تامین پروتئین، ویتامین ب، و ویتامین دی، محصولات لبنی یک از بهترین منابع کلسیم هستند. یکی از راه ها این است که حداقل ۳ فنجان لبنیات در روز جزء رژیم غذایی باشد.

گوشت گاو بدون چربی: غذاهای غنی از آهن باید بخشی از رژیم غذایی مادران شیرده باشد چون کمبود آهن سطح انرژی را تخلیه می کند. تازه مادرها حتی نیاز به دریافت پروتئین اضافی برای تامین ویتامین ب ۱۲ دارند. گوشت گاو بدون پربی یک منبع عالی برای دریافت آهن و ویتامین ب ۱۲ است.

حبوبات: دانه های حبوبات بخصوص لوبیا غنی از آهن هستند و برای مادرانی که علاقه ای به خوردن گوشت ندارند و گیاه خوار هستند، مصرف آنها توصیه می شود.

زغال اخته: این میوه یک گزینه عالی برای تامین نیازهای بدن مادر شیرده است. انواع خانواده توت ها با ویتامین ها و مواد معدنی و همچنین دوز سالمی از کربوهیدرات ها برای افزایش سطح انرژی شناخته شده اند.

برنج قهوه ای: شاید یک وسوسه این باشد که مادر شیرده برای جلوگیری از افزایش وزن خود و کودکش، کمتر برنج مصرف کند. این درست نیست چون از دست دادن وزن بعد از بارداری منجر به کاهش میزان شیر و احساس فرسودگی و تنبلی مادر می شود. ترکیب سالم از کربوهیدرات ها مانند برنج قهوه ای برای افزایش سطح انرژی مادر لازم است.

پرتقال: مادرانی که شیر می دهند، نسبت به مادران باردار، نیاز بیشتری به ویتامین ث دارند. پرتقال و دیگر مرکبات، غذایی عالی برای دوران شیر دهی نیز هستند.

تخم مرغ: زرده تخم مرغ یکی از معدود منابع ویتامین دی است؛ ماده مغذی مهمی که استخوان های شما را استحکام می بخشد و به نوزاد شما در رشد استخوان هایش کمک می کند. دو عدد تخم مرغ را برای صبحانه میل کنید یا یک یا دوعدد تخم مرغ کاملا آبپز را در سالاد نهارتان قراردهید، یا برای شام املت با سالاد میل کنید.

نان گندم سبوس دار: اسید فولیک برای رشد کودک در مراحل اولیه حاملگی، بسیار مهم است. اما اهمیت آن فقط در این مرحله نیست. اسید فولیک ماده ای مغذی در شیر شماست که نوزاد، به آن نیاز دارد. نان های سبوس دار و ماکارونی غنی شده پر از این ماده مغذی حیاتی هستند.

سبزیجات برگ دار: این سبزیجات پر از ویتامین آ هستند که نوزاد شما نیاز دارد. آنها منابع غیر لبنی کلسیم خوراکی هستند. ویتامین ث و آهن دارند. مهمتر از همه، سبزیجات پر از آنتی اکسیدان هایی هستند که برای سلامت قلب مفیدند و کالری کمی دارند.

غلات سبوس دار: بعد از یک شب بی خوابی یکی از بهترین غذاها برای افزایش انرژی مادران در صبح، صبحانه ای از غلات سبوس دار است. انواع مختلف غلات با ویتامین ها و مواد مغذی مهم غنی شده اند.

آب: کمبود آب یکی از عوامل تخلیه انرژی است. برای بالا نگه داشتن سطح اترژی و تولید شیر، باید مایعات کافی مصرف کنید. در هنگام استفاده از مایعات دارای کافئین مانند قهوه و چای مواظب باشید. بیش از ۲ تا ۳ فنجان در روز مایعات حاوی کافئین ننوشید یا نوشیدنی خود را به مایعات بدون کافئین تغییر دهید. چون کافئین به داخل شیر نفوذ کرده و باعث می شود که نوزاد کج خلقی کند و خواب بدی داشته باشد.

منبع: www.webmd.com

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس رایانامه شما منتشر نخواهد شد .


*